Osim što su idealno rešenje od uticaja sunčeve svetlosti, istovremeno ispunjavaju i zahteve zvučne izolacije. PVC roletne takođe štite od spoljnih atmosferskih uticaja i neželjenih pogleda. PVC materijali koje koristimo su vrhunskog kvaliteta, velike čvrstoće i apsolutno otporni na sve atmosferske uticaje u svim klimatskim podnebljima. PVC roletne su u praksi pokazale da prednjače u odnosu na sve vrste roletni izrađenih od drugih materijala.

Svojim izolacionim osobinama štede energiju potrebnu za zagrevanje ili rashlađivanje prostorija i izuzetno su jednostavne za montiranje i demontiranje. Najbolje su rešenje za tople letnje dane i hladne zimske temperature, jer dodatno vrše termoizolaciju u stanovima i poslovnim objektima. Zastor roletni odlično prijanja uz vođice roletni, a višekomorna struktura elemenata zastora ujedno daje elementima roletni izuzetnu čvrstinu, ali i vrši funkciju termičkog izolatora.

PVC roletne su lagane i nečujne, opremljene sa mehanizmima za podizanje i spuštanje vrhunskog kvaliteta koji obezbeđuju dug vek i pouzdanost. Roletne od PVC-a imaju veliku otpornost na udarce i sa svojim izvanrednim mehaničkim osobinama omogućavaju dodatnu zaštitu od provala.

Svojim izuzetnim funkcionalnim i estetskim osobinama ispunjavaju sve zahteve po pitanju modernog građevinarstva. Svojim dekorativnim karakteristikama omogućavaju uspešnu primenu na stambenim i poslovnim objektima. Mogu se ugraditi prilikom same izgradnje građevinskog objekta ili naknadno na bilo kakvu vrstu već postojeće građevinske stolarije.