O PVC stolariji

PVC stolarija je veoma ekonomična, ne zahteva skoro nikakvo održavanje (osim povremenog brisanja vlažnom krpom), otporna je na sve atmosferske uticaje (toplota, hladnoća, vlaga…) i može trajati generacijama.

Mehaničke karakteristike PVC stolarije

PVC stolarija se proizvodi od petokomornih i šestokomornih PVC profila. Kako je PVC vrsta plastike, stolarija izrađena od takvog materijala sama po sebi nema potrebnu čvrstinu za elemente poput prozora i vrata. Prilikom izrade PVC prozora i PVC vrata u profile se ubacuje čelično ojačanje u obliku slova U. Ubacivanje čeličnih “U” profila znatno otežava PVC vrata i prozore i samim tim smanjuje mogućnosti za primenu u građevinarstvu.

Ograničenja PVC stolarije su upravo u dimenzijama elemenata koji se mogu proizvesti, PVC kao materijal nije pogodan za elemente velikih dimenzija. U takvim slučajevima se koristi ALU stolarija.

Termo i zvučna izolacija PVC stolarije

PVC stolarija poseduje izuzetne karakteristike kada je u pitanju termo i zvučna izolacija. Petokomorni i šestokomorni dizajn profila sprečava toplotne gubitke i doprinosi smanjenju računa za grejanje ili hlađenje prostora dok kvalitetna zvučna izolacija obezbeđuje znatno smanjenje buke u vašem domu i za vreme najjačih vetrova.